ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Βασική ενίσχυση: πληρωμή προκαταβολής και χρονοδιάγραμμα πληρωμών 2018

Βασική ενίσχυση: πληρωμή του 70% εντός Οκτωβρίου 2018

 

Αγροτικές Επιδοτήσεις: η πληρωμή του 70% της βασικής ενίσχυσης (προκαταβολή) αναμένεται εντός Οκτωβρίου 2018.

Λογικά οι πληρωμές θα ολοκληρωθούν μέχρι την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ:

“Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με τον χρόνο καταβολής του 70% της Βασικής Ενίσχυσης έτους 2018 ενημερώνουμε τους παραγωγούς, ότι αυτή η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί, όπως είχε προγραμματιστεί, πριν το τέλος του Οκτωβρίου.”

Την Πέμπτη 18/10/2018 το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε την σύμβαση μεταξύ του ΥπΑΑΤ και της Τράπεζας Πειραιώς.

Θα πληρωθούν ενισχύσεις ύψους 680 εκατομμυρίων ευρώ σε 536.000 δικαιούχους αγρότες.

 

Χρονοδιάγραμμα πληρωμών επιδοτήσεων 2018

 

Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών αγροτικών επιδοτήσεων και ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ μέχρι το τέλος του 2018 έχει ως εξής:

μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να πληρωθούν η η εκκαθάριση του 1ου έτους και προκαταβολή του 2ου έτους για τη Βιολογική Γεωργία και η προκαταβολή του 1ου έτους για τη Βιολογική Κτηνοτροφία.

μέχρι τέλη Νοεμβρίου, προγραμματίζεται η πληρωμή και άλλων μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, όπως η προκαταβολή του πρώτου έτους για τη «μείωση της νιτρορύπανσης». Επίσης θα πληρωθούν και επιχειρησιακά προγράμματα οργανώσεων παραγωγών, προγράμματα προώθησης οίνων και αναδιάρθρωσης αμπελώνων.

μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου θα πιστωθούν στους δικαιούχους η εκκαθάριση της βασικής ενίσχυσης (υπόλοιπο 30%), η πράσινη ενίσχυση και η ενίσχυση για τους γεωργούς νεαρής ηλικίας

μέχρι τέλος του έτους η  εξισωτική αποζημίωση του 2018 (240 εκατομμύρια ευρώ) και όλες οι εκκρεμότητες των προηγούμενων ετών

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πληρωμές που πραγματοποιεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ καθημερινά, για όλα τα καθεστώτα και Μέτρα Αγροτικής Ανάπτυξης που διαχειρίζεται, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από τη σχετική ιστοσελίδα του οργανισμού.

Η εξατομικευμένη ενημέρωση (εάν θέλει ο κάθε ενδιαφερόμενος να δει πότε πληρώθηκε και για κάποιο καθεστώς) γίνεται από το Σύστημα Δημοσιοποίησης Πληρωμών. Η υπηρεσία διατίθεται από την ενότητα Ψηφιακές Υπηρεσίες του portal ΙΡΙΣ (κατηγορία Πληρωμές/Ενισχύσεις). Για τη σύνδεση πρέπει να χρησιμοποιηθεί το ίδιο όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιεί ο ενδιαφερόμενος στις υπηρεσίες της ΓΓΠΣ (TAXISnet).

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top