ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Συνδεδεμένες: πληρωμή 18 Μαΐου 2018

συνδεδεμένη-ενίσχυση-2018-1

Συνδεδεμένες: πληρωμή για πορτοκάλια, κορινθιακή σταφίδα, σποροπαραγωγή, ρύζι, βοοειδή, αιγοπρόβατα και σηροτροφία.

 

Την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 θα γίνουν όλες οι πληρωμές για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις του άρθρου 52 του Κανονισμού (Ε.Ε.) 1307/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, για το έτος ενίσχυσης 2017.

Οι συνδεδεμένες που θα πληρωθούν, αφορούν τα πορτοκάλια χυμοποίησης, την κορινθιακή σταφίδα, το ρύζι, τους σπόρους σποράς, το βόειο και αιγοπρόβειο κρέας και τη σηροτροφία.

Είναι αξιοσημείωτη η πολύ μεγάλη πτώση της συνδεδεμένης ενίσχυσης στην σποροπαραγωγή (σπόροι σποράς) στα 31,266 ευρώ ανά στρέμμα. Η ενδεικτική συνδεδεμένη για τους σπόρους σποράς ήταν 68,4 ευρώ ανά στρέμμα σε περίπτωση συνολικής καλλιέργειας 42.850 στρεμμάτων (έκταση αναφοράς) για σποροπαραγωγή. Τελικά, λόγω της πολύ υψηλής θεωρητικής συνδεδεμένης, υπήρξε πολύ έντονο ενδιαφέρον το 2017 για σποροπαραγωγή από τους καλλιεργητές, οπότε καλλιεργήθηκαν σπόροι σποράς σχεδόν σε διπλάσια στρέμματα από την έκταση αναφοράς.

Επίσης αρκετά μειωμένη -στα 9,7 ευρώ- είναι και η συνδεδεμένη στα αιγοπρόβατα, από 11 ευρώ που ήταν η ενδεικτική τιμή.

Η σηροτροφία ενισχύεται βάσει της προϋπολογισμένης συνδεδεμένης ενίσχυσης.

Όλοι οι υπόλοιποι τομείς ενισχύονται αρκετά υψηλότερα από τις ενδεικτικές τιμές συνδεδεμένης ενίσχυσης που είχαν προϋπολογιστεί, διότι οι επιλέξιμες εκτάσεις για το 2017 ήταν αρκετά μικρότερες από τις αντίστοιχες εκτάσεις αναφοράς. Οι ενδεικτικές τιμές συνδεδεμένης ενίσχυσης είχαν καθοριστεί σε 41,1 ευρώ για τα πορτοκάλια χυμοποίησης – 35,3 ευρώ για την κορινθιακή σταφίδα – 25,7 ευρώ για το ρύζι.

Οι στρεμματικές συνδεδεμένες ενισχύσεις καθορίστηκαν για τους δικαιούχους ως εξής:

  • πορτοκάλια χυμοποίησης 52 ευρώ ανά στρέμμα
  • κορινθιακή σταφίδα 49,3 ευρώ ανά στρέμμα
  • ρύζι 27,9 ευρώ ανά στρέμμα
  • σπόροι σποράς 31,266 ευρώ ανά στρέμμα
  • βόειο κρέας 192,5 ευρώ ανά επιλέξιμο θηλυκό ζώο
  • αιγοπρόβειο κρέας 9,7 ευρώ ανά επιλέξιμο ζώο
  • σηροτροφία 248 ευρώ ανά κουτί

 

Αναλυτικά οι σχετικές αποφάσεις για τον καθορισμό των συνδεδεμένων (έτος ενίσχυσης 2017), που δημοσιεύτηκαν στη «Διαύγεια» από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:

 

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top